Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26 kapsamında hayata geçen ‘Fashion Open Studio’, 9 uluslararası tasarımcıya işlerini tüm dünyaya gösterme fırsatı sundu. British Council ve Fashion Revolution’ın düzenlediği program için “huner” adlı Türk şirketi de katıldı. Şirket kullanılmış yelken kumaşlarını dönüştürerek çantalar üretti.
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı 1-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. British Council ve Fashion Revolution’ın düzenlediği ‘Fashion Open Studio’, tüm dünyadan iklim değişikliği ve sürdürülebilirliği odağına alan moda markalarını ağırlıyor. Çevre kirliliği ve sera gazı emisyonları açısından en zararlı endüstrilerden biri olan moda, iklim değişikliği ile mücadeleye önemli bir katkı oluyor. Programda da bu konu ele alıyor.
Modanın arka planındaki insanları ve süreçleri kutlamayı amaçlayan bir etkinlik serisi olan ‘Fashion Open Studio’, bu sene ‘Adaptasyon ve Dayanıklılık’ ve ‘Doğa’ temaları çerçevesinde dokuz uluslararası tasarımcı ile bir dizi stüdyo etkinliği ve atölye çalışması sunuyor. Seçilen tasarımcılar arasında Türkiye’den Huner ile birlikte Garcia Bello (Arjantin/Hollanda), Aranya Craft x Rahemur Rahman (Bangladeş/Londra), Iro Iro (Hindistan), Toton (Endonezya), Bora Studio (Nepal), Sindiso Khumalo (Güney Afrika), Bhukram (Tayland) ve Vimbai Natasha Naomi (Zimbabve) var.
Hüner Aldemir tarafından kurulan ve malzeme odaklı tasarımlar sunmaya odaklanan sürdürülebilir moda markası huner, bilinçli tüketici için atıl yelken kumaşlarını ileri dönüştürerek çantalar yaptı.
Konu hakkında açıklama yapan British Council Mimarlık Tasarım Modası Direktörü Sevra Davis: “Dünya çapında moda endüstrisinde değişime öncülük eden tasarımcıların çalışmalarıyla COP26’nın önemli temalarını hayata geçirmek için Fashion Open Studio ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu değişim, gençleri diyaloğa, tartışmaya ve eyleme katılmak için iklim değişikliği çözümünün merkezine koyan British Council iklim bağlantısının kalbinde yer alıyor” dedi.