Antalya’dan havalanan İngiliz Jet2 uçağının içi 10 bin metrede savaş alanına döndü…
Antalya’dan Manchester’a giden Jet2 uçağında, 10 bin metrede çıkan kavga nedeniyle uçak acil iniş yaptı. Olayda iki yolcu gözaltına alındı. Havayolu şirketi yaptığı açıklamada uçak içindeki kavganın uçağın güvenliğini tehlikeye attığını ileri sürerek iki yolcuya şirketlerinde ömür boyu uçuş yasağı konulduğu8nu açıkladı.
The Sun’daki habere göre kavga LS896 sefer sayılı uçakta meydana geldi. Uçak Antalya’dan havalandıktan kısa süre sonra 2 yolcu arasında yüksek sesle bağırışımalar ardından da koltuklarından kalkıp yumruklaşmalar başladı. Yolcuların çığlıkları, küfürleri ve bağrışmaları kabini savaş meydanına çevirdi. Kabin ekibi kavgayı yatıştırmaya çalıştı ancak olay kontrolden çıktı. Görgü tanıklarından bazıları sosyal medyada paylaşımlar yaptı. Kavganın, bir yolcunun yaptığı ırkçı yorumlar yapması ile başladığını ileri sürdü. Pilotun polisin müdahalesi için Brüksel’e acil iniş yaptı. Uçak Brüksel’e indikten sonra polis uçağa girerek iki yolcuyu gözaltına aldı. Kavga sonrası uçak, yolcuların büyük bölümüyle birlikte Manchester’a ulaştı.
Şirket Açıklama Yaptı
Bu arada Jet2 resmi açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Antalya-Manchester seferimiz LS896, iki yolcunun korkunç davranışları nedeniyle Brüksel’e yönlendirildi. Bu iki yolcu polis tarafından uçaktan indirildi ve uçuşumuz Manchester’a devam etti. Söz konusu yolcuları ömür boyu uçuş yasağıyla cezalandırıyoruz. Ayrıca bu yönlendirme nedeniyle oluşan tüm masrafları kendilerinden tahsil edeceğiz. Aile dostu bir havayolu olarak yolcu huzurunu bozan davranışlara sıfır tolerans gösteriyoruz.”

