15 Ocak 2026 Perşembe
Ana SayfaHaberTurizmde Kadın Yönetici Yüzde 8

Turizmde Kadın Yönetici Yüzde 8

“Turizmde Kadın: Liderlik, Liyakat ve Denge” adlı panel düzenlendi. Panelde turizmde öncü olan kadınlara eşitlik, liyakat ve dönüşüm çağrısı yapıldı.

Paneli düzenleyen Liyakat Derneği Başkanı Gülçin Güloğlu Uğuz, derneğin 15 yıl önce “hak edenin hak ettiği yerde olması” ilkesiyle kurulduğunu hatırlatarak, “Biz eşitliğe inanan bir topluluğuz. Kadın ve erkeğin birlikte değer ürettiği toplum, gerçek anlamda güçlüdür” dedi.
Shine Hospitality Kurucusu Ayça Bilgin, de “Turizmin dönüşümünde kadınların vizyonu, kararlılığı ve iş disiplini belirleyici bir rol üstleniyor. Bu nedenle liyakat, cinsiyet üzerinden değil, yetkinlik ve emeğin değeri üzerinden konuşulmalı” diye konuştu.
Hilton Garden Inn İzmir Bayraklı Genel Müdürü Sevil Görgülü, üst düzey kadın yönetici oranının yüzde 8’e kadar düştüğünü belirterek “Önyargılar, kadınları yönetimden uzaklaştırıyor” dedi. Swissotel Resort & Spa Çeşme Genel Müdürü Sabih Duralı ise turizmde liderliğin empati ve içgörüyle tanımlandığını belirterek “Kadınların iletişim becerisi ve içgörü gücü, bu çağın en önemli liderlik nitelikleri arasında yer alıyor” diye konuştu.
Panelin ikinci oturumunda Global For All Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Tümbay, “Cesaret ettim, yılmadım, işte kadının gücü budur” sözleriyle alkış aldı. Simurg Inn Kurucusu Dilara Demet Karabay, turizmin kadınla samimiyet kazandığını, Port Alaçatı Hotel Genel Müdürü Berrin Pehlivan, aşk ve inançla sektörde fark yarattığını anlattı. Leandra Kurucusu Nesli Lara Güner ise zeytin ve üzüm hikâyesini kadın kimliğiyle harmanladığını vurguladı.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

Çok Okunan

Son Yorumlar