22 Ekim 2026 Perşembe
Ana SayfaHaberCEO’nun Başını Sel Yedi

CEO’nun Başını Sel Yedi

Thai Airways International (THAI) CEO’su Chai Eamsiri, görevinden alındı.

CEO’nun görevden alınmasını nedeni Bangkok’taki şiddetli yağış ve sel oldu. Tecrübeli CEO’nun başını yağışların ve sellerin ardından Suvarnabhumi Havalimanı’nda yaşanan uçuş aksamaları ve bagaj krizi neden oldu.

Karar, yönetim kurulu toplantısında alındı. Kurul, Yönetim Kurulu üyesi ve İcra Komitesi üyesi Samrit Samniang’ı vekâleten genel müdür olarak atadı. Görevden alınan CEO Chai Eamsiri, krizle ilgili soruşturma sürerken şirketin yönetim kurulunda kalması uygun görüldü.

Kriz, 25 Eylül günü başlayan Bangkok ve çevre illeri etkileyen yoğun yağış ve sel ile başlamıştı.  THAI’nin yer hizmetleri personelinin önemli bölümü, evleri sular altında kaldığı ya da ailelerini ve mallarını korumak için işe gelememişti. Personel eksikliği, şirketin ana üssü Suvarnabhumi’de bagaj işlemleri, uçuş operasyonları ve yer hizmetlerini durma noktasına getirmişti.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

Çok Okunan

Son Yorumlar