11 Mart 2026 Çarşamba
Ana SayfaHaberHedef 300 Bin Yolcu

Hedef 300 Bin Yolcu

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), geçen yıl başlattığı Ege Adaları rotasını bu yıl Midilli ve Rodos’u ekledi şimdi de Bulgaristan’ın Burgaz şehrine seferler başlatıyor.

İDO’nun yeni hatları şirketin filosuna ait arabalı vapurda tanıtıldı.  Gecede İDO’nun artık Marmara, Ege ve Karadeniz’in yanı sıra Akdeniz’de de aktif olduğu belirtildi. Yeni açılan Taşucu–Girne hattı ile dört denize yayılan bu strateji, Türkiye’nin deniz yolculuğunda uluslararası markalaşma vizyonunu pekiştirdiği vurgulandı.

İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan etkinlikte yaptığı konuşmada “Ege’de geçen yıl 4 adaya 155 bin yolcu taşıdık. Bu yıl 6 adaya yayılan seferlerle hedefimiz 300 bin yolcuya ulaşmak. Deniz taşımacılığı bizim için sadece ulaşım değil, bir deneyim yaratma sürecidir. Yeni rotalarla kültürel bağlarımızı güçlendiriyoruz. İstanbul Deniz Otobüsleri olarak, şehrin deniz ulaşımında taşıdığı kritik rolün farkındayız. Bu doğrultuda hem filo gücümüzü hem de hizmet kalitemizi sürekli geliştirmeye odaklanıyoruz. Bugün itibarıyla İDO filosunda toplam 49 gemimiz var. Bu gemiler, farklı yolcu ve araç taşıma ihtiyaçlarına özel olarak sınıflandırıldı.  Filomuzun bu çeşitliliği, sadece sayısal büyüklükten ibaret değil aynı zamanda hizmet kalitesine yapılan stratejik bir yatırım. Hem teknik altyapı hem de çevresel sürdürülebilirlik açısından filomuzu modernize etmek adına sürekli yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımlar sayesinde, yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir deniz yolculuğu sunarken, İstanbul’un ulaşım yükünü de deniz üzerinden hafifletmeye devam ediyoruz” dedi.

Murat Orhan sözlerini söyle sürdürdü;

“İDO, bu sezon uluslararası hatlarını genişleterek Ege Denizi’ne ek Akdeniz ve Karadeniz’de yaptığı seferler ile 4 denizde aktif rol almaya başladı. Ege Denizi’nde yoğun ilgi gören Midilli ve Rodos adaları bu sezon programda yerini aldı. Türkiye’den Yunan adalarına açılan bu hatlar sayesinde, yolcular yaz boyunca keyifli, hızlı ve emniyetli bir şekilde farklı kültürleri deneyimleme fırsatı buluyor. Öte yandan, İDO’nun bu yıl ilk kez başlattığı İstanbul Sarayburnu’ndan kalkarak Bulgaristan’ın Burgaz şehrine giden sefer, Karadeniz üzerinden Avrupa’ya deniz yoluyla erişim olanağı sunuyor. Ayrıca Taşucu’ndan başlayan Girne hattı ile Akdeniz’e açılan yeni bir kapı daha oluşturuldu. Bu yeni güzergâhlarla birlikte İDO, dört farklı denizde hizmet veren bir yapıya kavuşarak Türkiye’nin deniz ulaşımındaki uluslararası marka kimliğini daha da güçlendirdi. İDO gemileri ayrıca kurumsal organizasyonlar, düğünler ve özel etkinlikler gibi farklı amaçlarla kiralanabiliniyor. Filomuz sadece yolcu taşımacılığı için değil, özel etkinlikler için de kullanılabiliyor. İstanbul’un denizle buluştuğu bu eşsiz atmosferi yaşamak isteyen şirketler ve bireyler için farklı gemi alternatifleriyle hizmet veriyoruz.”

Tanıtım Adaların Açıklarında Oldu

İstanbul İDO Sirkeci Terminali’nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde İDO ortaklarından Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın da konuşma yaptı ve “38 yıllık başarı hikâyemizi bugün bir kez daha kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta çalışma arkadaşlarımıza, teşekkür ediyorum. İDO, güvenli ve konforlu deniz taşımacılığında daima sizinleydi, bundan sonra da olmaya devam edecek” derken İDO Kurumsal İletişim Müdürü Sencan Taşçı da bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda İDO’nun 1987 yılında başlayan hikâyesinden bugüne kadar olan yolculuğu detaylandırıldı. Şirketin özelleşme süreci, hızlı feribot yatırımları, çevreci uygulamalar ve dijitalleşme adımları gibi önemli dönüm noktaları vurgulandı.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

Çok Okunan

Son Yorumlar