Nepal’deki felakette ülkede bulunan Türk rehber Elena Öksüz’den 26 Ağustos’tan bu yana haber alınamıyor.
Nepal ile Çin sınırındaki Himalaya bölgesinde meydana gelen büyük sel felaketi, geride ağır bir tablo bıraktı. Kayıp kişiler arasında bir Türk turizm rehberin de bulunduğu açıklandı.
Tur rehberi Elena Öksüz’den 26 Ağustos’tan bu yana haber alınamıyor. Öksüz’ün Nepal’de bir tur sırasında bölgede bulunduğu ve felaketin ardından kendisine ulaşılamadığı belirtildi. Aynı zamanda Rusya vatandaşı da olan Öksüz’ün Nepal’e Rus pasaportuyla giriş yaptığı bilgisi paylaşıldı. Türk turizm rehberliği kuruluşlarının yanı sıra Türk makamlarının da durumdan haberdar olduğu ve Öksüz’e ulaşılması için çalışmaların sürdüğü aktarılıyor.
Umutla Bekleniyor
Elena Öksüz’ün 26 Ağustos’ta Rasuwa / Rasuwagahi bölgesine bir grup Estonyalı turist ile girdiği öne sürülüyor. Bu arada Öksüz’ün 6 Şubat 2023 depremlerinde Türkiye’ye gelen yabancı arama-kurtarma ekiplerine gönüllü tercüman olarak destek veren bir kişi olarak de biliniyor. Nepal’deki felaketin etkilediği bölgede çok sayıda kişinin hâlâ kayıp olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtiliyor. Türkiye’den de Elena Öksüz’den gelecek iyi haber bekliyor. Şimdilik bilinen tek şey, Elena Öksüz’e ulaşılamadığı. Ve belki de bu haberin en önemli cümlesi tam olarak bu: Umut hâlâ var.

