Sömestr tatilinde şehirlerarası trafiğe çıkacak olanlar için dikkatli olmalı. Çünkü geçen yıl sömestr tatilinde 195 kişi trafik kazasında yaşamını yitirdi.
20 milyona yakın öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen için yarıyıl tatili başladı. 2 Şubat tarihlerini kapsayan 16 günlük yarıyıl tatili hem öğrenciler hem de veliler için büyük bir fırsat. Bu nedenle iç seyahatler arttı. Seyahatler ağırlıklı olarak özel günlerde ve yoğun kış şartlarının hâkim olduğu havalarda yapılıyor. Kötü hava şartları nedeniyle de trafik kazası sayılarında büyük artış yaşanıyor.

2024-2025 yılı sömestr tatilinin başlaması nedeniyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, açıklama yaptı. Palandöken, “Geçtiğimiz yıl sömestr tatilinin yapıldığı ocak ayında 44 bin 719 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 23 bin 534 kişi yaralanırken 195 kişi ise ne yazık ki hayatını kaybetti. Her yıl olduğu gibi farklı şehirlerdeki ailelerini ziyaret etmek isteyenler ya da ailece kış tatiline çıkmak isteyenler yine yollarda olacak. Kar, sis, buzlanma gibi hava muhalefetinin olduğu bu dönemlerde sürücülerimiz hem kendi güvenliği hem de trafikteki diğer insanların güvenliği için çok dikkat etmeleri lazım” dedi.