Uluslararası Başağrısı Derneği (IHS) tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Başağrısı Kongresi Brezilya’nın Sao-Paulo şehrinde yapıldı.

80 ülkeden 2 bin 400 katılımcıyla gerçekleştirilen kongreye Türkiye damgasını vurdu. Gerek kongre bilimsel kurul eş başkanı ve aynı zamanda Küresel Migren ve Ağrı Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Aynur Özge, gerekse ana panellerde konuşan ve kurslar veren Prof. Dr. Derya Uludüz (IHS Yönetim kurulu Üyesi), Doç. Dr. Esme Ekizoğlu ile Doç. Dr. Doğa Vurallı katılımcıların büyük takdirini topladı.

Türkiye’den Brezilya’ya bildiri sunmak üzere giden 23 genç katılımcı da, bildirileri ile büyük ilgi gördü. Türkiye’nin bilim çıkarması yaptığı kongrede Eğitim Hemşiresi Esen Akdeniz, Türkiye’de Başağrısı Hemşireliği konusunda yaptıklarını tüm dünyaya anlattı. Akdeniz’in konuşması katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.



