21 Nisan 2026 Salı
Ana SayfaHaberPutin; Uçağı Kazayla Düşürdük

Putin; Uçağı Kazayla Düşürdük

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık 2024’te 38 kişinin hayatını kaybettiği Azerbaycan Hava Yolları uçağının, Rus hava savunma sisteminden ateşlenen füze parçalarıyla vurulduğunu kabul etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede, 25 Aralık 2024 tarihinde Bakü’den Grozni’ye uçan Azerbaycan Hava Yolları’na ait yolcu uçağının, Rus hava savunma sisteminden ateşlenen füzelerin parçalarıyla düşürüldüğünü resmen kabul etti. Bu açıklama, 38 kişinin hayatını kaybettiği trajik olaya ilişkin Moskova’nın ilk doğrudan sorumluluk beyanı oldu.

Putin, olay sırasında Çeçenistan’ın Grozni kenti yakınlarında Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarının tespit edildiğini ve buna karşılık olarak iki adet Pantsir-S1 hava savunma füzesinin ateşlendiğini belirtti. Füzelerin uçağa doğrudan isabet etmediğini, ancak yaklaşık 10 metre mesafede patlayarak parçalarının uçağa zarar verdiğini ifade etti. Putin, kurbanların ailelerine tazminat ödeneceğini ve olayın karar zincirinin detaylı şekilde soruşturulacağını belirtti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise Putin’in konuyu şahsen takip etmesini “olumlu bir gelişme” olarak değerlendirdi.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -

Çok Okunan

Son Yorumlar